Brussels Airlines voorziet heropstart op 15 juni

Na meer dan zeven weken plant Brussels Airlines de hervatting van haar activiteiten op 15 juni. De Belgische luchtvaartmaatschappij wil starten met een gereduceerd vluchtaanbod, dat in fases opgebouwd wordt.

Op 21 maart zette Brussels Airlines haar commerciële vluchtactiviteiten stop door de coronacrisis. Het geplande en beperkte aanbod vanaf 15 juni wordt afgestemd op de behoeften van zowel de zakelijke als de vrijetijdsreizigers, klinkt het, met bestemmingen in onder meer Duitsland, Zwitserland, Griekenland, Portugal en Spanje.

Mondmaskers

Het bedrijf neemt maatregelen om zijn personeel en klanten tijdens de reis te beschermen, zoals extra ontsmetting van het vliegtuig en het gebruik van mondmaskers. Verschillende andere maatregelen worden volgens Brussels Airlines samen met de autoriteiten geëvalueerd.

De luchtvaartsector is zwaar getroffen door de coronacrisis en Brussels Airlines kondigde dinsdag aan duizend banen te willen schrappen, of zowat een kwart van het personeelsbestand. ‘Brussels Airlines is veel te groot’, zei CEO Dieter Vranckx. ‘We moeten herstructureren, want met onze huidige structuur overleven we de coronacrisis niet.’

‘Garanties over winstgevende groei’

Intussen blijven de onderhandelingen tussen de federale regering en de Duitse moedermaatschappij Lufthansa over staatssteun lopen. De Duitsers vragen 290 miljoen euro, maar dan zonder enige vorm van overheidsinmenging. Vrijdag onderhandelt Lufthansa-topman Carsten Spohr daarover met de federale regering.

Minister van Financiën Alexander De Croo (Open Vld) liet donderdag in de Kamer optekenen dat steun mogelijk is, mits Lufthansa met een geloofwaardig businessplan over de brug komt. ‘Ik wil een duidelijk toekomstplan, maar ook duidelijkheid over het engagement van de Duitse moedermaatschappij’, zei hij.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20