Brussels Airlines ontslaat 60 werknemers in België

De noodlijdende luchtvaartmaatschappij zet 60 mensen op straat in België. Dat vernam het persagentschap Belga. Volgens de vakbonden leveren de overblijvers ferm in op hun loon.

Het oorspronkelijke plan was dat Brussels Airlines 1.000 jobs zou laten gaan, op vraag van moederbedrijf Lufthansa, maar dat aantal is stevig teruggebracht. Naast de 60 gedwongen ontslagen zijn er nog 40 die op vervroegd pensioen gaan, 26 die vertrekken met een SWT-regeling – het vroegere brugpensioen – en 110 mensen die met gewoon pensioen gaan. En dan zijn er nog 99 werknemers die deeltijds gaan werken.

Een maand geleden bereikten de vakbonden en directie al een akkoord over de herstructurering, maar tot nu was het aantal ontslagen nog niet bekend. De vakbonden hadden wel al aangekondigd dat het personeel tot 15 procent zou inleveren op zijn loon en dat de uurroosters van het vliegend personeel worden aangepast.

Zowel Brussels Airlines als het Duitse moederbedrijf Lufthansa zitten stevig in de problemen als gevolg van de coronacrisis. Het merendeel van de vloot staat al sinds maart aan de grond en dat voelen de bedrijven in hun portefeuille. Na lang onderhandelen kon Brussels Airlines dinsdag een steunpakket van 290 miljoen euro loskrijgen bij de Belgische overheid.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20