Brussels Airlines en Easyjet schrappen vluchten van en naar Noord-Italië

Brussels Airlines schrapt de komende twee weken 30 procent van zijn vluchtaanbod naar Noord-Italië door het coronavirus covid-19. Het gaat om vluchten naar Milaan, Rome, Venetië en Bologna. Ook de Britse lowcostmaatschappij EasyJet schrapt tijdelijk enkele vluchten.

Woensdag had Brussels Airlines al gezegd dat er een impact voelbaar was op de boekingen. Vrijdag kwam er dan een persbericht met de melding dat 30 procent van de vluchten naar Italië niet meer vliegt omdat de vraag te sterk terugloopt. Reizigers van wie de vlucht werd geannuleerd, kunnen omgeboekt of terugbetaald worden.

Easyjet zit met hetzelfde probleem. Door een aanzienlijke daling van de vraag schaft het een aantal vluchten af. Vooral vluchten van en naar Italië worden getroffen. Easyjet voelt niet alleen de vraag naar vluchten van en naar Italië afnemen, maar ziet ook wat minder appetijt om te vliegen naar andere landen. Het volgt de toestand van nabij.

Onbetaald verlof

Het is niet duidelijk of er bij EasyJet ook vluchten vanuit Brussels Airport sneuvelen. Vanuit Brussel vliegt Easyjet momenteel alleen naar bestemmingen in Duitsland, Zwitserland en Frankrijk.

Beide bedrijven kondigden nog andere maatregelen aan tegen virus. Ze besparen op de administratie, doen even geen aanwervingen meer, bieden werknemers onbetaald verlof aan en stellen bepaalde projecten uit.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20