Britse toezichthouder gaat kosten van Covid-19-testen onderzoeken

De Britse concurrentiewaakhond zei zondag dat het de kosten van de Covid-19-tests voor reizigers zal onderzoeken. Minister van Volksgezondheid Sajid Javid klaagde dat de hoge prijzen van verplichte tests sommige mensen beletten op vakantie te gaan.

De PCR-tests, die voor de meeste reizigers verplicht zijn, kosten ongeveer 75 pond (88,60 euro) per stuk. Dat is 354,40 voor een gezin van vier. Toch vragen veel bedrijven aanzienlijk meer. De prijzen van de bedrijven die op de site van de overheid vermeld staan, variëren van 17 pond (20 euro) tot 250 pond (295,30 euro).

Javid zei dat hij de Competition and Markets Authority heeft gevraagd hard op te treden tegen oneerlijke marktpraktijken van testaanbieders.

“Mensen moeten op vakantie kunnen gaan, of het nu is om familie te zien of gewoon om te ontspannen, zonder bang te hoeven zijn voor buitensporige kosten voor PCR-tests”, zei hij op Twitter.

De waakhond heeft de bevoegdheid om rechtstreeks in te grijpen wanneer hij oneerlijke praktijken aan het licht brengt. Hij kan ook rechtstreeks advies verstrekken aan ministers zodat zij sneller actie kunnen ondernemen.

“We zijn ons bewust van de bezorgdheid over de zich ontwikkelende markten voor Covid-19-tests voor internationale reizigers”, zei het waakagentschap. “We kijken ernaar uit om de minister van Buitenlandse Zaken te helpen om test voor reizigers betaalbaar en betrouwbaar te houden.”

(tb)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20