Britse retailreus Debenhams staat op omvallen: 12.000 jobs op de tocht

De Britse warenhuisketen Debenhams staat op het punt om de deuren voorgoed te sluiten, waarmee de coronacrisis haar volgende slachtoffer eist in de retailsector in het Verenigd Koninkrijk.

Debenhams zegt dat er geen koper is gevonden voor de 232 jaar oude winkelketen. Zo’n 12.000 werknemers dreigen hun baan te verliezen.

Debenhams legde in april de boeken neer en voerde sindsdien overnamegesprekken met het sportwinkelbedrijf JD Sports Fashion. Maar die heeft zich nu teruggetrokken. Debenhams heeft 124 warenhuizen in het Verenigd Koninkrijk. Die zullen nu starten met een uitverkoop. Intussen hoopt men toch nog delen van het bedrijf te kunnen verkopen.

De Belgische bedrijvendokter Stefaan Vansteenkiste slaagde er eerder niet in om de vervallen Britse retailtrots levensvatbaar te maken.

Slagveld

Gisterenavond raakte bekend dat het Britse modeconcern Arcadia, bekend van winkelketens Topshop en Dorothy Perkins, op omvallen staat. Daarmee komen 15.000 Britse banen in gevaar. De meeste van de ruim vijfhonderd winkels van Arcadia zijn dicht vanwege de lockdown in Engeland.

De sector heeft het al jaren moeilijk door het groeiend succes van e-commerce, maar de coronapandemie en gedwongen sluiting lijkt sommigen nu definitief de das om te doen

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20