Markten:
Markten inladen...

DINSDAG 02 JUN

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

Belgische topman vecht om overleven Britse retailtrots Debenhams

Logo Business AM
Business

06/04/2020 | Emmanuel Vanbrussel | 2 min leestijd

EPA

De Britse warenhuisketen Debenhams vraagt de uitstel van betaling aan om een liquidatie van het bedrijf te vermijden, nu de activiteiten stopgezet zijn omwille van de coronacrisis. Het is een van de laatste kaarten die de Belgische CEO Stefaan Vansteenkiste nog kan uitspelen.

Debenhams is een instituut onder de Britse warenhuisketens, met een geschiedenis die teruggaat tot de achttiende eeuw. Het bedrijf telt 142 winkels in het Verenigd Koninkrijk en had al het merendeel van zijn 200.000 werknemers in tijdelijke werkloosheid geplaatst. De online activiteiten worden voorlopig wel nog voortgezet.

De noodlijdende groep vraagt nu voor de tweede keer in amper een jaar tijd uitstel van betaling aan. Dat biedt tijdelijk beschutting tegen claims van schuldeisers. Door het inroepen van die procedure krijgt een externe bewindvoerder de officiële leiding, maar het management onder leiding van Stefaan Vansteenkiste, een Belgische saneringsexpert, blijft wel op post, zegt het bedrijf.

Financiële gestes

De Belg, van wie recentelijk gefluisterd werd dat hij het bedrijf zou verlaten, houdt de moed erin. ‘We werken samen met een groep zeer ondersteunende aandeelhouders en geldschieters en verwachten dat er extra financiering beschikbaar zal komen om ons door de huidige crisisperiode heen te helpen’, zegt hij in een mededeling.

Stefaan Vansteenkiste

Daarin laat hij verstaan dat hij ook hoopt op een financiële geste van de verhuurders van winkelpanden, de begunstigden van het bedrijfspensioenfonds en de zakelijke partners. ‘We streven ernaar jobs te beschermen en zoveel mogelijk Debenhams-winkels te heropenen als we kunnen, van zodra dit mogelijk is.’

Source: BusinessAM


Gelijkaardige artikels


Logo BusinessAM

Business AM | Zo gezegd

Watermark

‘We moeten op Europese schaal handelen om goed en versterkt uit deze crisis te komen’

Duits bondskanselier Angela Merkel
Logo Business AM

Business AM | Zo gezegd

Quote Merkel

‘We moeten op Europese schaal handelen om goed en versterkt uit deze crisis te komen’

Duits bondskanselier Angela Merkel
Zo gezegd: Gita Gopinath

De coronacrisis is veel groter dan de bankencrisis. Een schok als deze hebben we niet meegemaakt sinds de Grote Depressie. Misschien is dit wel de Grote Lockdown.

Gita Gopinath, de hoofdeconome van het IMF

Quote van de dag Elon Musk

Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.

Elon Musk
zo gezegd michel barnier

Er zijn veel ernstige verschillen tussen het VK en de EU over de toekomstige handelsrelatie. Een akkoord is mogelijk… al is het moeilijk.

Michel Barnier, hoofdonderhandelaar brexit voor de EU
Quote van de dag corona

We moeten rationeel blijven. Maar de kans om het virus in te dammen wordt kleiner. We bereiden ons ook voor op een pandemie.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directeur-generaal van de WHO
Logo Business AM

Business AM | Stocks