Britse minister van Volksgezondheid: ‘Voetballers moeten inleveren’

De spelers van de Premier League moeten ‘hun rol spelen’ en een deel van hun loon inleveren, nu het hele land tegen het coronavirus vecht. Dat is de oproep van Matt Hancock, de Britse minister van Volksgezondheid.

Woensdag vonden er onderhandelingen plaats tussen de Britse spelersunie en de Premier League, ’s werelds populairste en meest lucratieve voetbalcompetitie. Die draaiden voorlopig uit op een sisser. Er is nog geen akkoord om loonverlagingen op te leggen, en daarom legt de minister van Volksgezondheid wat extra druk. ‘Ik denk dat iedereen zijn rol moet spelen in deze nationale inspanning en dat geldt ook hen’, zei hij.

De spelers van de Britse Premier League ontvangen wekelijks vaak een veelvoud van wat de gemiddelde Brit per jaar verdient. Bovendien krijgen verschillende personeelsleden van de clubs nu een uitkering, terwijl de spelers nog altijd royaal betaald worden. ‘Veel mensen maken tegenwoordig opofferingen. Het eerste wat de Premier League-spelers kunnen doen, is een loonsverlaging accepteren’, klonk het nog.

Al zeker tot 30 april ligt de eerste klasse van het voetbal in het Verenigd Koninkrijk stil. Onder meer onze landgenoten Kevin De Bruyne (Manchester City), Toby Alderweireld (Tottenham) en Jan Vertonghen (Tottenham) zijn actief in de Britse Premier League.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20