Brexit leidt tot tekort van 330.000 werknemers op Britse arbeidsmarkt

De Brexit, het besluit van het Verenigd Koninkrijk om de Europese Unie te verlaten, heeft op de Britse arbeidsmarkt geleid tot een tekort van 330.000 werkers. Vooral laaggeschoolde sectoren zijn door de beslissing getroffen. Dat staat in een rapport van het Britse Centre for European Reform (CER) en de denktank UK in a Changing Europe, gebaseerd op gegevens van het Britse Office for National Statistics (ONS).

Waarom is dit belangrijk?

De Brexit in het begin van dit decennium leidde in het Verenigd Koninkrijk tot een toename van de immigratie uit naties die geen lid zijn van de Europese Unie, maar dat was niet genoeg om het verlies van werknemers uit de rechtstreekse buurlanden te compenseren.

Minder Europese immigratie: Door de strengere immigratieregels zou tot juni vorig jaar de instroom van werknemers vanuit de Europese Unie in het Verenigd Koninkrijk met 460.000 personen zijn gedaald.

  • Het nieuwe Britse immigratiesysteem dat na de Brexit werd geïnstalleerd en exact twee jaar geleden werd ingevoerd, heeft er bewust voor gezorgd dat het voor personen zonder voldoende kwalificaties moeilijker werd om in het Verenigd Koninkrijk werk te vinden.
  • De komst van 130.000 werknem
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Word abonnee en krijg onmiddellijk onbeperkte toegang tot alle artikels. Nu vanaf € 1,99/maand.

Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20