Branson lanceert met Virgin Orbit zijn tweede ruimtebedrijf op de beurs

Serieel ondernemer Richard Branson (71) weet niet van ophouden. Nadat hij eerder zijn ruimtebedrijf Virgin Galactic naar de beurs bracht en er zelfs mee naar de ruimte vloog, zet de Brit nu ook de beursgang van Virgin Orbit in de steigers.

Virgin Orbit is de satellietlanceringsdienst die ontstaan is uit Virgin Galactic, dat zich richt op ruimtetoerisme. Het bedrijf wil een speler worden op de lanceermarkt voor kleine satellieten (maximaal 200 kilo) en profileert zich als een concurrent voor SpaceX van Elon Musk. De dienst werkt met een omgebouwde Boeing 747 die een raket draagt. De raket wordt uiteindelijk ontkoppeld om de ruimte in te schieten.

Isopix

Net als Virgin Galactic zal Virgin Orbit voor zijn beursintroductie gebruik maken van de SPAC-techniek. Daarbij neemt een leeg investeringsvehikel dat vandaag al op de beurs genoteerd staat, de activiteiten van Virgin Orbit over. In dit geval is de overnemer NextGen Acquisition Corp. II op de beurs Nasdaq.

Virgin Orbit wordt bij de deal gewaardeerd op 3,2 miljard dollar, zo kondigen de bedrijven aan. De beursschelp wordt na afronding omgedoopt tot Virgin Orbit, met beursticker VORB. Onder meer Boeing engageert zich als strategische aandeelhouder. Ergens in het vierde kwartaal van 2021 moet alles rond zijn.

Lees ook: Porsche zet zich achter raketbedrijf Isar, het Duitse antwoord op SpaceX

(mah)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20