Bpost uitblinker op Europese beurzen na fanmail

In de Verenigde Staten blijven de beurzen donderdag gesloten door Thanksgiving Day, maar in Europa trekken beleggers zich daar niets van aan. De beurzen openen hoger, maar de Brusselse sterindex Bel20 gaat 0,13 procent lager.

Bpost start op 7 februari met een grootschalig proefproject om ook op zondag pakjes uit te reiken. De vakbonden waren jarenlang principieel gekant tegen zondagswerk. Nu aanvaarden ze de verdere flexibilisering van het statuut van de postmedewerkers. Voorts krijgt het postbedrijf een koopadvies van beurshuis Berenberg. Het aandeel wint 5 procent.

Roularta klimt 3,61 procent, na de aankondiging dat de mediagroep een belang van 7,6 procent heeft overgekocht van de Spaanse investeerder Bestinver. Roularta betaalt 12,40 euro per aandeel.

In Londen doet Unilever er 1,37 procent bij. Het levensmiddelenconcern neemt het Amerikaanse SmartyPants Vitamines over, maar maakt niet bekend welke som ermee gemoeid is. Het bedrijf opereert vanuit Los Angeles en verkoopt vitamines en voedingssupplementen.

Tegelijk met de fanmail voor Bpost maakt Berenberg bekend dat hun advies voor Nederlandse concurrent PostNL wijzigt: van ‘kopen’ naar ‘houden’. Het koersdoel wordt wel verhoogd van 2,5 euro naar 3 euro. Het aandeel van PostNL daalt 2,89 procent.

De euro heeft donderdagochtend het hoogste niveau bereikt sinds eind september. De Europese munt kostte 1,1936 Amerikaanse dollar. De Amerikaanse dollar presteerde minder, omdat die beschouwd wordt als veilige haven en het vooral goed doet op momenten dat de beurzen het moeilijker hebben.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20