Markten:
Markten inladen...

ZATERDAG 31 OKT

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

Boris Johnson: ‘Strengere coronaregels zullen mogelijk 6 maanden van kracht blijven’

Logo Business AM
Coronacrisis

22/09/2020 | Pieterjan Neirynck | 2 min leestijd

Boris Johnson. - EPA

De Britse premier Boris Johnson heeft dinsdag een verstrenging van de coronamaatregelen in het VK aangekondigd. Voorlopig geen strenge lockdown, maar wel strengere regels voor onder meer de horeca die mogelijk een half jaar van kracht zullen blijven.

De hernieuwde opmars van het coronavirus dwingt overheden in Europa ertoe om nieuwe maatregelen te nemen. Ook aan de overzijde van het Kanaal stijgt de ongerustheid. De voorbije dagen kwamen er in Groot-Brittannië dagelijks tussen 3.500 en 4.000 nieuwe besmettingen bij. Experts waarschuwen dat het land zonder strengere maatregelen tegen midden oktober afstevent op 50.000 nieuwe gevallen per dag.

Premier Boris Johnson richtte zich dinsdag tot de Britten om hen de ernst van de situatie duidelijk te maken. ‘We weten dat het niet gemakkelijk zal zijn, maar we moeten verdere actie ondernemen om de heropleving onder controle te krijgen en het gezondheidssysteem te beschermen’, klinkt het in de speech.

Lockdown achter de hand

De Britse regering zal ook iedereen aansporen om opnieuw maximaal over te schakelen op thuiswerken. De beslissing om Engelse pubs en restaurants vanaf donderdag om 22 uur te laten sluiten, zal Johnson nog eens formeel aankondigen. Overigens zal er enkel nog aan tafel bediend mogen worden. Met die maatregelen wil Londen de nieuwe golf indijken.

Ook over werken in tijden van corona keert Johnson nu zijn kar. De Britse premier toonde zich tot voor kort nog als groot voorstander van de ‘terug naar kantoor’-beweging. Nu geldt thuiswerk opnieuw als de norm.

In uiterste nood heeft de Britse regering nog een rampscenario klaarliggen. Er zijn plannen om delen van het openbare leven opnieuw tijdelijk stil te leggen, tijdens een soort van pauze van twee tot drie weken. In die periode kunnen de pubs en restaurants opnieuw gesloten worden. In Noord-Ierland en Wales gelden er trouwens momenteel al strengere maatregelen.

Source: BusinessAM


Gelijkaardige artikels


Logo Business AM

Corona-alarm

Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  45.011.246
 • Aantal
  doden
  1.180.948
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  392.258
 • Aantal
  doden
  11.308

Biden vs Trump
AMERIKAANSE VERKIEZINGEN
Volg het hier LIVE elke dag
 • Wie wint de Amerikaanse verkiezingen?

  Biden vs Trump
Logo Business AM

Business AM | Stocks