Britse premier Boris Johnson loopt coronavirus op

De Britse premier Boris Johnson heeft positief getest op het coronavirus. Dat maakt hij zelf bekend op Twitter. Ook de minister van Volksgezondheid is besmet.

Hij zegt ‘milde symptomen’ te hebben en gaat in een zelf opgelegde quarantaine. Vanop afstand blijft hij de Britse regering leiden ‘dankzij de tovenarij van de moderne technologie’, zegt Johnson.

In een eerste reactie verzwakte het Britse pond. Er moet nu nagegaan worden welke andere regeringsleden er besmet zijn. Zo blijkt nu dat ook minister van Volksgezondheid Matt Hancock positief getest heeft. Minister van Buitenlandse Zaken Dominic Raab is eerste in lijn om Johnson te vervangen, mocht hij niet in staat zijn de regering te leiden, maar dat is op dit moment niet aan de orde.

Er is ook bezorgdheid over de experts met wie Johnson recentelijk veel contact had in de strijd tegen het coronavirus. Op een recente persconferentie stond Johnson dicht bij wetenschapshoofd Patrick Vallance en Chris Whitty, chef medische zaken.

Royal Family

Eerder deze week raakte bekend dat ook prins Charles positief testte op het coronavirus. De Britse koningin zou Johnson het laatst ontmoet hebben op 11 maart.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20