Met de staart tussen de benen: Bolsonaro vertrekt naar Florida en zal zondag niet aanwezig zijn bij inauguratie Lula

De Braziliaanse president Jair Bolsonaro is vrijdag naar de Verenigde Staten vertrokken, 48 uur voordat zijn linkse rivaal Luiz Inacio Lula da Silva aangesteld wordt als de nieuwe president van het land. Bolsonaro zei in een verklaring voor zijn vertrekt dat hij “een slag had verloren, maar niet de oorlog”.

Waarom is dit belangrijk?

Jair Bolsonaro heeft zijn verkiezingsnederlaag nog altijd niet formeel erkend. Met nog een paar uur te gaan voordat zijn linkse rivaal Lula als de nieuwe president van het land wordt aangesteld, besluit de Braziliaan om het hazenpad te kiezen naar de Amerikaanse staat Florida.

Het nieuws: Uit openbare vluchtgegevens blijkt dat Bolsonaro onderweg was naar de Amerikaanse plaats Orlando, Florida. 

  • De website FlightAware, die het luchtverkeer volgt, toonde aan dat een officieel Braziliaans vliegtuig kort na 14 uur plaatselijke tijd uit hoofdstad Brasilia vertrok met bestemming Orlando, Florida. Bolsonaro werd vergezeld door zijn adviseurs en de first lady, Michelle Bolsonaro, aldus insiders aan CNN Brasil.
  • Voor het opstijgen hield Bolsonaro een betraande slott
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer