Blokker-directie nodigt bonden uit voor vergadering

De directie van Blokker België heeft gereageerd op de vraag van de socialistische vakbond BBTK om samen te zitten. Maandag vindt een vergadering plaats op het hoofdkwartier in Lier. Dat bevestigt de BBTK aan Business AM.

Eerder deze week dreigde de vakbond met een staking bij Blokker als er niet binnen de week duidelijkheid kwam over de overname van Blokker België door de Nederlandse ondernemer Dirk Bron. Die heeft een aantal beloftes gemaakt, maar daar staat nog niets van op papier en de BBTK vroeg een vergadering in aanwezigheid van de voormalige eigenaar Michiel Witteveen en Bron.

De directie gaat daar nu op in. Ze wil naar verluidt reageren op de artikels die de afgelopen dagen zijn verschenen over de overname. Of Bron aanwezig zal zijn op de vergadering maandag, is echter niet duidelijk.

Spoor van faillissementen

Bron heeft niet de beste reputatie wat betreft overnames. Hij laat een spoor van faillissementen na. Minstens zes bedrijven zijn onder zijn bewind in vereffening gegaan. Van de meeste van die bedrijven heeft hij naar eigen zeggen echter ‘nog nooit gehoord’. Hij zoog ook enkele bedrijven financieel leeg voor persoonlijke uitgaven.

‘Ons personeel is erg ongerust over wat er allemaal verschijnt over de overnemer’, zei vakbondsvrouw Inge De Beul donderdag. ‘Hopelijk kunnen we ze nog wat in bedwang houden, want velen onder hen zitten al op hete kolen om het werk neer te leggen.’

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20