Markten:
Markten inladen...

ZATERDAG 04 APR

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

Socialistische vakbond dreigt met staking bij Blokker

Logo Business AM
Business

26/02/2020 | Pieterjan Neirynck | 2 min leestijd

Een Blokker in Brussel. - Isopix

Als er niet snel meer duidelijkheid komt over de overname van de Belgische Blokker-winkels door de Nederlander Dirk Bron, dan dreigt een staking. Daar waarschuwt de socialistische vakbond voor.

Vorige week raakte de overname van de 123 Belgische Blokker-winkels en hun 670 personeelsleden door Bron bekend. Hij wil ze omvormen tot discounters onder het merk Mega World. Bij de aankondiging van de overname werd een jaar werkzekerheid beloofd.

Maar volgens vakbondssecretaris Inge De Beul van de socialistische bediendebond BBTK resten nog heel wat vragen over de overname, in het bijzonder over de werkzekerheid. ‘Dat is beloofd, maar we hebben niets op papier gezien.’ De onzekerheid is nog toegenomen na berichten over een onderzoek wegens fraude en oplichting tegen Bron in Nederland.

Nog geen respons

De socialistische vakbond wil nu snel duidelijkheid, en vraagt een vergadering in aanwezigheid van de voormalige eigenaar en de overnemer. ‘We willen deze week een antwoord’, aldus De Beul. Voorlopig kreeg de vakbond nog geen respons.

Indien de gevraagde duidelijkheid er niet komt, zal de BBTK volgende week een verzoeningsprocedure aanvragen. Indien die niets oplevert – wat de vakbond verwacht – zal er een stakingsaanzegging worden ingediend en dreigen acties.

Lees ook:

Source: Belga


Gelijkaardige artikels


Logo BusinessAM

Business AM | Zo gezegd

Watermark

Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.

Elon Musk
Logo Business AM

Business AM | Stocks

Logo Business AM

Business AM | Zo gezegd

Quote van de dag Elon Musk

Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.

Elon Musk
zo gezegd michel barnier

Er zijn veel ernstige verschillen tussen het VK en de EU over de toekomstige handelsrelatie. Een akkoord is mogelijk… al is het moeilijk.

Michel Barnier, hoofdonderhandelaar brexit voor de EU
Quote van de dag corona

We moeten rationeel blijven. Maar de kans om het virus in te dammen wordt kleiner. We bereiden ons ook voor op een pandemie.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directeur-generaal van de WHO
Goed gezegd Sanna Ma

De American Dream kan je best in de Scandinavische landen realiseren.

Sanna Marin, premier van Finland
zo gezegd Hillary Clinton

Niemand vindt Bernie Sanders leuk. Niemand wil met hem werken, en hij krijgt niets gedaan.

Hillary Clinton