Bloedbad op Aziatische beurzen

De onzekerheid over de gevolgen van de coronavirusepidemie stuurt de Aziatische beurzen maandag flink lager. Ook de Australische ASX ziet maandag op één dag 100 miljard dollar aan beurswaarde weggevaagd, goed voor een verlies van 6,5 procent.

De beurs van Tokio gaat voorlopig 5,4 procent lager, Hongkong 4,4 procent, Singapore 3,2 procent, Seoel 3 procent, Kuala Lumpur 2 procent en Taiwan 1,5 procent.

Ook de prijs van een vat ruwe olie dondert omlaag. De Saoedi’s kondigden tijdens het weekeinde aan de markten met goedkope olie te zullen overspoelen. Een daling van 30 procent is de grootste daling in 29 jaar.

Meer slecht nieuws was er in Japan. De daling van het bruto binnenlands product in het laatste kwartaal van 2019 moest naar beneden toe worden bijgesteld tot 7,1 procent. Vorige maand was nog sprake van 6,3 procent. Het gaat om het slechtste resultaat sinds de financiële crisis. De Australische dollar noteert met 65 cent op zijn laagste niveau tegenover de Amerikaanse dollar in meer dan 10 jaar.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20