Bitcoinstier Michael Saylor blijft trouw aan visie en koopt weer maar eens BTC: MicroStrategy bezit nu 130.000 Bitcoins

MicroStrategy kocht 301 BTC voor 6 miljoen dollar aan een gemiddelde prijs van 19.851 dollar. Dat kondigde de bestuursvoorzitter van het softwarebedrijf annex Bitcoin-fonds aan op Twitter.

Michael Saylor, de voormalige CEO en huidige bestuursvoorzitter van het bedrijf, maakte melding van zijn recente aankoop in een tweet.

MicroStrategy is met een totaal van 130.000 BTC een van de grootste bezitters van de digitale munt ter wereld. Saylor houdt blijkbaar van ronde getallen en kocht 301 BTC om de mijlpaal van 130.000 te bereiken. MicroStrategy bezit hiermee 0,62 procent van alle Bitcoins die ooit gemijnd zullen worden.

Kelderende koersen

Door de kelderende cryptokoersen is de investering van het bedrijf aanzienlijk gedaald in dollarwaarde.

De instapprijs van MicroStrategy is ongeveer 30.639 dollar per BTC, en in het dossier van de Amerikaanse beurswaakhond Securities and Exchange Commission (SEC) staat dat het bedrijf 130.000 BTC heeft gekocht voor een totale aankoopprijs van ongeveer 3,98 miljard dollar. Hierover bericht cryptonieuwssite Cointelegraph.

Als MicroStrategy aan de prijzen van vandaag z’n fonds zou hebben opgebouwd, zou de collectie BTC 2,48 miljard dollar waard zijn; een verlies van 1 miljard dollar dus.

Afgetreden als CEO

De niet geheel onomstreden Saylor (door Bitcoiners ‘Gigachad’ – vrij vertaald: überbink – genoemd vanwege z’n stoïcijnse onverzettelijkheid in beerse tijden) is onlangs afgetreden als CEO van zijn bedrijf om zich te richten op het kopen van (nog) meer Bitcoins.

“Als bestuursvoorzitter zal ik me meer kunnen richten op onze strategie om Bitcoins te kopen en gerelateerde initiatieven om Bitcoin te promoten, terwijl Phong Le (de vroegere president van het bedrijf, red.) de bevoegdheid krijgt als CEO om de algehele bedrijfsactiviteiten te managen”, verklaarde Saylor.

De techmiljardair is misschien wel de grootste Bitcoin-acoliet op aarde; of hij in andere cryptomunten investeert (en dus géén Bitcoin-maximalist is), is niet bekend. Ooit liet hij optekenen dat hij het was die Tesla heeft beïnvloed om 1,5 miljard dollar in de digitale valuta te investeren.

Belastingfraude

Begin september raakte overigens bekend dat de Amerikaan wordt aangeklaagd voor belastingontduiking. Ook zijn bedrijf MicroStrategy wordt in de rechtszaak betrokken voor het faciliteren van de fraude.

(as)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20