Wankelt de grootste Bitcoinstier ter wereld?

Michael Saylor, wellicht de meest stierse Bitcoiner op aarde, zal na meer dan 30 jaar niet langer fungeren als CEO van MicroStrategy, het softwarebedrijf dat feitelijk een Bitcoinfonds is.

De rol van CEO zal voortaan vervuld worden door Phong Le, de president van het bedrijf. Saylor wordt de bestuursvoorzitter van het bedrijf. “Als bestuursvoorzitter zal ik me meer kunnen richten op onze strategie om Bitcoins te kopen en gerelateerde initiatieven om Bitcoin te promoten, terwijl Phong de bevoegdheid krijgt als CEO om de algehele bedrijfsactiviteiten te managen”, verklaart Saylor.

Interne twijfels over aanpak Saylor?

De rolwisseling geeft aan dat er misschien zorgen zijn over de aanpak van Saylor binnen het bedrijf. De stierse Saylor slorpt met MicroStrategy Bitcoins op, zelfs tijdens forse prijsdalingen, en leent hiervoor zelfs geld tijdens hevige berenmarkten. Niet lang voor de aankondiging werd ook bekend dat het bedrijf tijdens het tweede kwartaal van dit jaar zo’n 2,6 procent minder winst optekende dan vorig jaar.

Het bedrijf moest ook een waardevermindering van 918 miljoen dollar slikken op de bijna 130.000 Bitcoins die het bezit. De gemiddelde aangekochte waarde van MicroStrategy’s Bitcoins komt neer op iets meer dan 30.000 dollar. Het bedrijf besteedde al meer dan 4 miljard aan de aankoop van Bitcoins.

MicroStrategy werd door Saylor in 1989 uit de grond gestampt en trok in 1998 naar de beurs. Saylor meent dat het aandeel van MicroStrategy technisch gezien fungeert als een ETF voor de spothandel in Bitcoin door zijn enorme reserve.

(as)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20