Bitcoin rondt de kaap van 60.000 dollar

Bitcoin (BTC), de grootste cryptomunt op de markt, heeft vrijdag omstreeks 16 uur de symbolische kaap van 60.000 dollar gerond. Cryptobeleggers reageren positief op de geruchten dat het vanaf volgende week in de Verenigde Staten (VS) mogelijk zal zijn om te handelen in BTC-ETF’s.

Bitcoin heeft nu al enkele weken de wind in de zeilen. Zo was de munt er begin deze maand in geslaagd om overtuigend de kaap van 50.000 dollar te ronden. Nog geen twee weken later is de koers van BTC dus nog eens 10.000 dollar hoger geschoten. Daarmee is de cryptomunt slechts 4.895 dollar verwijderd van een nieuw record. Het vorige record dateert van 14 april. Die dag was de munt 64.895 dollar waard op het hoogtepunt.

Koersverloop BTC afgelopen 24 uur – Coinmarketcap

Crypto-ETF’s

De recente stijging is voornamelijk te danken aan berichten over de eventuele toelating om te beleggen in zogeheten crypto-ETF’s. Volgens enkele bronnen van Bloomberg zijn er signalen dat de Amerikaanse beurswaakhond SEC zal toelaten om vanaf volgende week te handelen in enkele BTC-ETF’s. Het zou gaan om trackers op Bitcoin-futures. Een ETF is een beleggingsfonds dat de koers van een bepaalde index volgt, zoals de Bel20. Met BTC-ETF’s zal het dus mogelijk zijn om te beleggen in Bitcoin zonder die zelf aan te kopen.

Voorts zijn er ook Amerikaanse politici die zich positief uitlaten over Bitcoin. De Republikeinse senator Cynthia Lummis, zei woensdag tijdens een toespraak in het Senaat dat ze blij is dat cryptomunten bestaan. Volgens haar kunnen cryptomunten landen, zoals de Verenigde Staten, helpen bij het aanpakken van de dreigende crisis wanneer de staat zonder contant geld komt te zitten.

“Keer op keer hebben presidenten van beide partijen de schuldenberg op onverantwoorde wijze laten oplopen, zonder enig plan om daar iets aan te doen. Goddank dus voor Bitcoin die de onverantwoordelijkheid van regeringen overstijgt, ook die van ons”, klonk het.

En de andere cryptomunten?

Een rechtstreeks effect op de andere cryptomunten blijft momenteel uit. Zo is de koers van Ether (ETH), de tweede grootste cryptomunt op de markt, de afgelopen 24 uur slechts met 0,6 procent gestegen. Al zat die munt, net zoals veel andere cryptomunten, de afgelopen weken wel stevig in de lift. Op het moment van dit schrijven betaal je voor 1 ETH 3.823 dollar. Daarmee komt de digitale munt dicht in de buurt van een nieuw record. Op het hoogtepunt in april was de munt 3.970 dollar waard.

(lb)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20