Bitcoin-mining weer in de lift: Amerikaanse cryptominers krijgen financiële injectie van 5 miljoen dollar

Het in Seattle gevestigde miningsoftwarebedrijf Luxor heeft een kapitaalsinjectie van 5 miljoen dollar gekregen. Financiële dienstenbedrijf NYDIG was de voornaamste initatiefnemer van de kapitaalronde.

Luxor kondigde ook aan dat het met NYDIG zal samenwerken in een aantal mijnbouwgerelateerde ondernemingen en ‘hashrate’-gebaseerde producten.

Luxor biedt een softwareinstrument aan genaamd Switch. Dat maakt gebruik van een algoritme dat schakelt tussen blockchains en locaties om winsten te maximaliseren bij het mining-proces

Kapitaalronde

Nick Hansen, CEO en mede-oprichter van Luxor, gaf het volgende commentaar: ‘Luxor is uniek gepositioneerd om te profiteren van de rugwind in de crypto-industrie die hashrate (gerelateerde toepassingen, red.) ziet migreren naar Noord-Amerika.’

Deelnemers aan de kapitaalronde waren andere mijnbouwbedrijven Blockware Solutions, Celsius Network, DPO, Navier en Supplybit. Er nam ook een aantal ‘angel investors’ deel.

Robert Gutmann, mede-oprichter en CEO van NYDIG, verklaarde aan Cointelegraph: ‘We hebben vertrouwen in de visie van Nick en het vermogen van zijn team om de hashrate-migratie naar Noord-Amerika te stimuleren en te versnellen.’ Ook liet hij weten onder de indruk te zijn van Luxors toepassingen om het Bitcoin-ecosysteem te versterken.

‘Hashrate’

De moeilijkheidsgraad van het Bitcoin-netwerk wordt gemeten in hashes per seconde, afgekort met H / s. Op het moment van schrijven is de hash-snelheid rond de 125 EH / s. 

Dit betekent dat op dit moment het Bitcoin-netwerk gezamenlijk bijna 125 quintillion hashes per seconde sterk is. Voluit geschreven gaat het om 125.000.000.000.000.000.000 hashes per seconde.

Naarmate het Bitcoin-netwerk groeit en meer hashes per seconde kan berekenen, neemt de hashrate toe. Een hoge hashrate krijgt de voorkeur boven een lage hashrate, omdat dit betekent dat het netwerk veiliger is.

De timing van deze aankonding is markant. Zo blijft China het financiële nieuws halen met zijn harde optredens tegen cryptomijnbouwactiviteiten. En ook Amerikaanse wetgevers richten hun focus op crypto’s, door de Bitcoin-betalingen bij recente ransomware-aanvallen.

(mah)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20