Bitcoin mijnen brengt elke dag 57 miljoen dollar op

Gegevens verkregen door cryptovaluta-handelssimulator Crypto Parrot geven aan dat de inkomsten van ‘bitcoin miners’ de afgelopen 30 dagen een gemiddelde van 57 miljoen dollar (ongeveer 47 miljoen euro) per dag bedroegen. Het hoogste bedrag, 81.172 dollar, werd geregistreerd op 15 april. De laagste dagelijkse opbrengst bedroeg 45.028 dollar, op 17 april.

In vergelijking met de ‘bull-run’ (langdurige periode waarin de aandelenkoersen in de lift zitten) van 2017, lag de cumulatieve omzet van bitcoin miners van de laatste 30 dagen 1,7 miljard dollar (1,4 miljard euro) hoger. Dit is een toename van maar liefst 40,21 procent. 

Tijdens de rally van december 2017 bedroegen de inkomsten van de ‘mijnwerkers’ die maand in totaal 1,23 miljard dollar.

Computerpuzzel

‘Bitcoin mining’ is het creatieproces van nieuwe bitcoin door het oplossen van een rekenkundige computerpuzzel. Dit is nodig om het grootboek van transacties te onderhouden waarop bitcoin is gebaseerd.

‘Miners’ zijn de laatste jaren zeer geavanceerd geworden door het gebruik van complexe machines om het mijnen te versnellen.

Overbelast

De inkomsten uit bitcoin-mining zijn afhankelijk van de prijs van het activum, die in 2021 met ongeveer 90 procent is gestegen. De afgelopen 30 dagen bereikte de bitcoin op 14 april een recordprijs van bijna 65.000 dollar. Bijgevolg verdienden miners de hoogste inkomsten tegen de recordprijs.

Als de bitcoin stijgt, raakt het netwerk meestal overbelast omdat investeerders proberen te profiteren van de stijging van de waarde. Daarom worden er veel transacties gestart, wachtend op bevestiging door miners. 

De inkomsten van mining zijn bemoedigend, gezien het feit dat de winstgevendheid van de sector is afgenomen, vooral in de maanden voorafgaand aan de bull-run. Het grootste deel van de inkomsten werd vergaard door ondernemingen die zich bezighouden met grootschalige mijnbouw. Deze institutionele ontginningsbedrijven bevinden zich vooral in regio’s met goedkope elektriciteit, zoals China.

(jvdh)

Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.