Bitcoin is de toekomst … volgens ‘South Park’

South Park, de satirische Amerikaanse animatiereeks, laat in een recente aflevering zien hoe Bitcoin in een niet al te verre toekomst wordt gebruikt als betaalmiddel. South Park is alweer aan z’n 24ste seizoen bezig.

In een aflevering genaamd ‘Post COVID’, die donderdag voor het eerst werd uitgezonden in de VS, schetsen de bedenkers de wereld binnen 40 jaar. Stan Marsh, een van de protagonisten van de reeks, betaalt voor een verblijf in een goedkoop motel met Bitcoin (BTC).

Het fictieve Super 12 Motel Plus – in een toekomst waarin bijna alle merken “plus” en “maxx” hebben toegevoegd aan hun namen – accepteert immers alleen “Bitcoin en andere cryptomunten”. “Het is de toekomst – we hebben allemaal besloten dat centraal bankieren niet werkt, dus vertrouwen we meer op Ponzi-fraude”, zegt de motelbediende.

Financiële crisis

Veel crypto-adepten kennen South Park voor zijn kritiek op de reactie van de Amerikaanse overheid en banken op de financiële crisis van 2008. De “aaaand… it’s gone”-meme is de beste illustratie van de overheidskritische houding van de makers – deze verwijst naar een personage dat geld verliest onmiddellijk nadat hij het bij een bank heeft gestort.

Andere voorspellingen in de aflevering? Zelfrijdende voertuigen, holografische digitale assistenten en stand-upcomedy die een schaduw van zichzelf is in een extreem politiek correct klimaat.

Onder de 55.000 dollar

De flitsrol van Bitcoin in de populaire animatieserie komt nu het actief al meer dan een week onder de 60.000 dollar koerst. Op het moment van schrijven hangt de grootste cryptomunt volgens marktwaarde zelfs onder de 55.000 dollar, nadat eerder deze maand een all-time high van 69.000 dollar werd bereikt.

(evb)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20