Bitcoin in waarde verdubbeld in 2019

2019 is een erg volatiel jaar geweest voor bitcoin, de meestbesproken cryptomunt ter wereld. Na een bijna ongeziene piek halverwege het jaar mag bitcoin 2019 tot één van zijn sterkste jaren rekenen.

Op 1 januari van 2019 stond bitcoin quasi op het laagste peil in een jaar. Het afgelopen jaar heeft bitcoin een wisselvallige maar positieve evolutie getoond.

In januari 2019 stond de prijs van bitcoin op 3.760 dollar. De maanden daarop bleef die prijs in stijgende lijn gaan. In mei van dat jaar gaat bitcoin over de magische grens van 7.500 dollar: een verdubbeling. Maar bitcoin blijft stijgen.

Eerste piek

Op 26 juni piekt bitcoin voor het eerst. Op die dag is een bitcoin 12.427 dollar waard. Op 2 juli stort de prijs echter in en is een bitcoin ‘nauwelijks’ nog 10.000 dollar waard.

Speculanten krijgen echter gelijk. Op 10 juli bereikt bitcoin zijn hoogste niveau in een jaar tijd. De prijs staat op meer dan 12.500 dollar per digitale munt.

In de weken nadien zet bitcoin een dalende trend in. De cryptomunt bereikt nog wel even een waarde van meer dan 11.000 dollar, maar moet uiteindelijk genoegen nemen met veel minder. Op het einde van dit jaar was bitcoin 7.500 dollar waard per munt.

Verdubbeling

Dat is een serieuze aderlating voor wie in juli investeerde. Toch sluit bitcoin dit jaar in schoonheid af. De munt is intussen namelijk twee keer zoveel waard als in januari.

De neerwaartse trend van bitcoin kan vragen oproepen naar volgend jaar toe. Zeker omdat er voor volgend jaar ook een zogenaamde bitcoin halving op het menu staat. Dat zou de koers van bitcoin nog een stuk volatieler kunnen maken dan het nu al is.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20