Bill Gates: “Crypto’s en NFT’s zijn gebaseerd op de theorie van de grootste dwaas”

Het is geen geheim dat Bill Gates, de oprichter van Microsoft, geen fan is van bitcoin en de andere cryptomunten. En voor het geval iemand daaraan twijfelde, hij heeft dat deze week tijdens een klimaatconferentie nog eens bevestigd. “Digitale valuta en NFT’s zijn slechts gebaseerd op de theorie van de grootste dwaas”, aldus Bill Gates.

Nu de cryptomarkt het zwaar te verduren krijgt, laten de critici hun stem horen. Gates is daar één van. “De digitale munten zijn gebaseerd op de theorie van de grootste dwaas”, zei hij tijdens een klimaatconferentie van TechCrunch in Berkley. Dat meldt Bloomberg. Volgens deze theorie stijgen de prijzen eenvoudigweg omdat mensen in staat zijn een product aan een “grotere dwaas” te verkopen, ongeacht of het product al dan niet te duur is.

“Bitcoin is tot ongekende hoogten gestegen, simpelweg omdat mensen bereid zijn krankzinnige bedragen te betalen voor die munt, waardoor anderen het tegen astronomische prijzen kunnen verkopen, ondanks het feit dat de digitale munt geen waarde heeft en niets oplevert voor de maatschappij”, zei Gates al in het verleden.

Als oprichter van Breakthrough Energy Ventures, het klimaatfonds dat hij in 2015 lanceerde, uitte Gates ook kritiek op de crypto’s vanwege hun impact op het milieu. Een kritiek die vele anderen al op de digitale munten hebben geuit.

NFT’s zullen de wereld niet verbeteren

De Microsoft-oprichter was al even kritisch over NFT’s, de digitale kunstwerken op de blockchain. “Het is duidelijk dat dure digitale beelden van apen de wereld een stuk beter zullen maken,” verklaarde hij sarcastisch, verwijzend naar de Bored Ape Yacht Club.

De meest populaire NFT-collecties hebben, samen met de cryptomunten, hun waarde de jongste maanden zien kelderen.

(ns, kg)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20