Beurzen hebben positieve vaccinberichtgeving grotendeels verteerd

Op de beurzen lijkt het positieve nieuws over een vaccin tegen het coronavirus grotendeels verteerd. De Bel20 sloot donderdag af met een verlies van 0,3 procent. Twaalf aandelen van de sterindex moesten daarbij een achteruitgang melden.

UCB noteerde met een achteruitgang van 2,91 procent de grootste terugval, terwijl vastgoedgroep WDP met een vooruitgang van 3,63 procent de sterkste groei kon optekenen. De dalende trend was in heel Europa merkbaar. De Europese beurzen sloten dan ook met een verlies van 1,1 procent.

UCB

UCB nam het Leuvense bedrijf Handl Therapeutics over. Het farmabedrijf maakte ook een samenwerking met het Amerikaanse concern Lacerta Therapeutics gekend. Het aandeel van UCB moest op de Bel20 echter het grootste verlies van de dag slikken.

Ook bank KBC moest, ondanks een grotere kwartaalwinst, een achteruitgang met 0,9 procent melden. Ackermans & van Haaren, dat een belang van 20 procent in OM Partners uit Wommelgem bekend maakte, diende eveneens 0,5 procent in te leveren.

In de BelMid boekte chipfabrikant Melexis een winst 4,7 procent. Het biotechbedrijf Biocartis won eveneens 0,8 procent. Het aandeel van Titan Cement, dat over de eerste negen maanden van dit jaar een sterke winst kon boeken, ging met 2,2 procent vooruit.

EVS

Anderzijds kende EVS Broadcast Equipment een achteruitgang met 5,7 procent. Sinds de uitbraak van de coronacrisis heeft het bedrijf immers 8,5 procent minder orders ontvangen dan dezelfde periode vorig jaar.

De sterkste daler van de dag was echter Kinepolis, dat een verlies van 12 procent moest registreren. Het aandeel van de bioscoopgroep had vorige week echter een sterke groei, met nagenoeg een waardeverdubbeling, laten optekenen. De maritieme groep Exmar ging 0,4 procent achteruit.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20