Beursgang Reddit moet online discussieplatform op 15 miljard dollar waarderen

De nakende beursgang van het online discussieplatform Reddit moet het bedrijf op 15 miljard dollar waarderen. Volgens het persagentschap Bloomberg werkt het bedrijf naar verluidt samen met Morgan Stanley en Goldman Sachs aan de beursgang.

De sociale mediasite kondigde in december aan dat het een vertrouwelijke aanvraag voor een beursgang had ingediend, maar maakte geen informatie bekend over het tijdstip waarop dat zou gebeuren, noch over zijn mogelijke adviseurs. Reddit werd in een financieringsronde in augustus gewaardeerd op 10 miljard dollar.

Reddit werd in 2005 opgericht door twee studenten in Virginia en is uitgegroeid tot een van de meest invloedrijke sociale media. In februari waren er meer dan 50 miljoen dagelijkse gebruikers en meer dan 100.000 actieve groepen.

De invloed van Reddit werd in januari vorig jaar duidelijk, toen beleggers elkaar via de Reddit-groep Wallstreetbets aanspoorden om bepaalde aandelen massaal te kopen, zoals van gamewinkelketen GameStop en bioscoopketen AMC. Ze deden dat om grote beleggingsfondsen die speculeerden op een koersdaling, een hak te zetten. Dat werd ook de Reddit-rally genoemd.

De meeste inkomsten van Reddit komen uit de verkoop van advertenties, hoewel de sociale mediasite ook van plan is om met een betalende abonnementsdienst uit te pakken. De gespecialiseerde website The Information meldde in september dat het bedrijf op weg was om de advertentie-inkomsten in 2021 te verdubbelen tot meer dan 350 miljoen dollar in 2021. De beursgang van het bedrijf is een van de meest verwachte IPO’s van 2022.

Meer