Beursgang Chinese betaalreus Ant creëert 18 nieuwe miljardairs

De beursgang van Ant, de financiële dienstverlener van de e-commercegigant Alibaba, zal 18 nieuwe miljardairs creëren volgens Forbes en Bloomberg. Verwacht wordt dat Jack Ma, de oprichter van Alibaba, zijn fortuin zal toenemen met 27 miljard dollar.

Ant trekt op 5 november naar de beurzen van zowel Shanghai als Hongkong. De verwachtingen zijn alvast hooggespannen. Het bedrijf wil met de beursgang 34,5 miljard dollar ophalen, wat resulteert in een geschatte waardering van 313 miljard dollar (gebaseerd op de introductiekoers).

Net niet in top 10 rijkste personen

Jack Ma blijft in het bezit van 8,8 procent van de aandelen in Ant. Dankzij de beursgang zal zijn fortuin aandikken met 27 miljard dollar. Daarmee zou het totale vermogen van Ma afklokken op 68 miljard dollar. Volgens Forbes katapulteert dat hem naar de 12e plek op de lijst van de rijkste personen.

Volgens Bloomberg zal zijn fortuin toenemen tot 71,6 miljard dollar. Wat hem een 11e plek oplevert in de miljardairsindex van de site. Zowel bij Forbes als Bloomberg staat Jef Bezos, CEO van Amazon, op de eerste plaats.

Samen met Jack Ma zullen tal van andere investeerders hun rijkdom zien toenemen dankzij de beursgang. Forbes en Bloomberg verwachten dat er 18 miljardairs zullen bijkomen. Zo wordt het belang van Alibaba-CEO Daniel Zhang in Ant geschat op 1,5 miljard dollar.

Een andere naam die genoemd wordt, is die van Lucy Peng, topvrouw bij Ant. Zij zou in één klap 5,2 miljard rijker worden bij de beursgang. Eric Jing, de uitvoerende voorzitter bij Ant, kan rekenen op een vermogenstoename van 3,1 miljard dollar.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20