Betaling via Visa annuleren

Een Visa kaart op zak hebben, betekent in het gros van de gevallen veel betaalgemak en wat extra financiële speelruimte. Toch kan een betaling met je Visa kaart soms ook minder gunstig uitvallen en wil je deze het liefst zo snel mogelijk annuleren. Maar hoe zorg je er voor dat een betaling via Visa op een snelle en doeltreffende manier ongedaan wordt gemaakt?

Contacteer de verkopende partij

Op de eerste plaats die je in contact te treden met de verkopende partij als je een bepaalde betaling met je Visa kaart ongedaan wilt maken. Dit kan bijvoorbeeld aan de orde zijn als je een product hebt gekocht en betaalt dat niet meer geleverd kan worden, maar eveneens als er sprake is van een betaling die zonder je toestemming is verricht. In dit laatste geval is er vaak sprake van kredietkaartfraude. Samen met de verkopende partij moet je dus eerst proberen om tot een passende oplossing te komen. Dit kan betekenen dat er een vervangend product zal worden geleverd of dat het aankoopbedrag oor de verkoper teruggestort wordt op je bankrekening.

Contacteer de aanbieder van je Visa kaart

Helaas kan er niet in alle gevallen een passende oplossing worden gevonden samen met de verkopende partij, of is de verkoper niet voornemens om de betaling met je Visa kaart ongedaan te maken en je het aankoopbedrag terug te betalen. In een dergelijke situatie dien je contact te zoeken met de aanbieder van je Visa kaart. Dit kun je doen door op de website van deze aanbieder een speciaal formulier in te vullen dat betrekking heeft op de annulering van een betaling.

Op dit formulier vul je naast je persoonlijke gegevens ook de gevraagde gegevens van je Visa kaart in. Na ontvangst zal de aanbieder van de kaart beoordelen of er gegronde redenen zijn voor de annulering van de betaling met je Visa kaart. Wanneer dit het geval is dan zal er zonder twijfel een terugbetaling plaatsvinden. Als er sprake blijkt te zijn van kredietkaartfraude dan zul je in de meeste gevallen wel aangifte dienen te doen bij de politie en een kopie van het proces verbaal op te sturen naar de verstrekker van je Visa kaart.

Controleer je maandelijkse rekeningoverzicht van Visa

Naast een gevolg van kredietkaartfraude kan een bedrag soms ten onrechte van je rekening worden afgeschreven door een systeemfout. Op je maandelijkse rekeningoverzicht komt dan eveneens een bedrag te staan dat je niet kunt plaatsen. Er is dan eveneens sprake van een zogenaamde betwiste betaling.

Een onbetwiste betaling dien je in alle gevallen zo snel mogelijk te melden bij de aanbieder van je Visa kaart. Vaak zal de terugbetaling zonder problemen worden uitgevoerd en heb je er zelf nauwelijks omkijken naar. Je moet wel rekening houden met het feit dat je een betwiste betaling slechts binnen een bepaalde termijn terug kunt laten draaien.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20