Bestuursvoorzitter Credit Suisse treedt af na overtreding quarantaineregels

De voorzitter van de bank Credit Suisse, António Horta-Osório, heeft ontslag genomen nadat door een onderzoek aan het licht kwam dat hij quarantaineregels heeft overtreden.

In december meldde persbureau Reuters dat uit een intern onderzoek van de financiële instelling was gebleken dat Horta-Osório in juli het tennistoernooi van Wimbledon in Londen had bijgewoond zonder de Britse quarantaineregels in acht te nemen. Credit Suisse, de op één na grootste bank van Zwitserland, liet weten dat Horta-Osório hierom ontslag nam.

Bedrijfscultuur

“Het ontslag komt minder dan een jaar nadat hij was aangesteld om de bedrijfscultuur van de bank te saneren die werd ontsierd door haar betrokkenheid bij de ineengestorte investeringsmaatschappij Archegos en het insolvente financieringsbedrijf Greensill Capital”, weet CNBC.

“Ik betreur het dat een aantal van mijn persoonlijke acties tot problemen voor de bank hebben geleid en mijn vermogen om de bank intern en extern te vertegenwoordigen in gevaar hebben gebracht”, aldus Horta-Osório in een verklaring die de bank vandaag heeft uitgegeven.

“Ik ben daarom van mening dat mijn ontslag in het belang is van de bank en haar belanghebbenden op dit cruciale moment”, klonk het nog.

Ook Zwitserse regels aan laars gelapt

De Portugese bankier lapte ook de coronaregels aan zijn laars bij een bezoek aan Zwitserland in november. Hij verliet namelijk het land tijdens een quarantaineperiode van 10 dagen.

De Zwitserse krant Blick berichtte dat hij initieel zowel bij het plaatselijke kanton als bij de federale regering om vrijstelling had gevraagd, weet de Financial Times. Maar hij kreeg te horen dat hij geen speciale behandeling zou krijgen en zich de volle 10 dagen moest isoleren.

Credit Suisse meldde ook dat bestuurslid Axel Lehmann met onmiddellijke ingang de functie van voorzitter heeft overgenomen.

(evb)

Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.