In welke mate beschermt de brandverzekering jouw woning tegen waterschade?

Verschillende gemeenten in ons land staan onder water door de hevige regenval van de afgelopen dagen. Veel slachtoffers vragen zich dan ook af in welke mate de brandverzekering hun woning en inboedel beschermt tegen waterschade.

Waarom is dit belangrijk?

Wie een woning koopt, sluit doorgaans een brandverzekering af. Die is wettelijk niet verplicht, maar zo'n verzekering geeft je toch gemoedsrust. Indien er een brand uitbreekt, zijn je kostbaarheden beschermd. Maar een brandverzekering biedt ook nog tal van andere beschermingen. Ook bij noodweer kan je doorgaans een beroep doen op die verzekering.

Duiding: Waterschade wordt normaal gedekt door de brandverzekering.

  • Verzekeraars zijn verplicht om schade door natuurrampen op te nemen in hun polissen. Ook de opruimings-, herstel- of poetswerken zijn op die manier verzekerd.
  • Barbara Van Speybroeck van de verzekeringskoepel Assuralia laat tegenover VRT NWS weten dat verzekeraars schade aan tuinen, tuinhuizen en hagen doorgaans opnemen in het verzekeringscontract. "Maar dat hangt ook hier af van de precieze overeenkomst die je afsl
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Abonneer je nu op Business AM!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.