Bescheiden herstel voor aandeel Galapagos na desastreuze week

Nadat het aandeel van Galapagos begin deze week rake klappen kreeg, kon het biotechbedrijf vrijdagavond een bescheiden herstel optekenen. Het aandeel steeg met 2,63 procent.

De Bel20 is er niet in geslaagd om de beursweek met een positieve noot af te sluiten. De index nam een duik van 0,54 procent.

Bescheiden herstel voor Galapagos

Galapagos was vrijdag de grootste stijger met een toename van 2,63 procent. Die stijging kwam er nadat het farmaceutische bedrijf woensdag ruim 18 procent van zijn beurswaarde in rook zag opgaan. De avond ervoor liet Galapagos weten dat de samenwerking met de farmareus Gilead grotendeels wordt stopgezet.

Het aandeel van Bekaert ging 1,4 procent lager. De staaltechnologiegroep stopt in China met de productie van zaagdraad om zonnepanelen te snijden.

Aedifica, een specialist in zorgvastgoed, nam een duik van 0,92 procent ondanks een verhoging van het koersdoel door Kepler Cheuvreux, een onafhankelijke Europese financiële dienstverlener. Het koersdoel werd opgetrokken van 125 naar 127 euro.

Ook Europese beurzen gaan lager

De Eurostoxx50 ging vrijdagavond 0,26 procent lager.

Philips won 1,74 procent. Het Nederlandse elektronicabedrijf meldde vrijdag dat het het Amerikaanse BioTelemetry gaat overnemen voor 2,8 miljard dollar.

Er blijven donderwolken hangen boven de gameontwikkelaar CD Projekt. Het aandeel verloor 14,15 procent nadat Sony het spel uit de PlayStation Store, de digitale winkel van de gamegigant, haalde.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20