Europese beurzen in het groen, maar Bel20 neemt een duik

De Europese beurzen hebben de beursdag positief afgesloten. Enkel de Bel20 slaagde er niet in om uit de rode zone te blijven.

De Bel20 verloor 1,02 procent. Galapagos is de grootste verliezer in de Belgische sterindex. Het aandeel ging 18,48 procent lager nadat de farmareus Gilead besliste om de goedkeuringsprocedure voor het reumamedicijn van Galapagos in de VS stop te zetten.

Banken in het rood

Het aandeel van AB Inbev sloot de beursdag af met een verlies van 0,52 procent. Dat terwijl Kepler Cheuvreux, een onafhankelijke Europese financiële dienstverlener, het aandeel van bierreus op de favorietenlijst heeft gezet.

Ook de banken kregen het zwaar te verduren nadat de Europese Centrale Bank (ECB) heeft gevraagd om nog even te wachten om dividenden uit te keren. Het aandeel van KBC daalde met 2,74 procent en die van ING met 1,79 procent.

Europese beurzen kleuren groen

De Eurostoxx50 steeg met 0,59 procent. In Duitsland steeg de DAX30 zelfs met 1,52 procent. Bayer was er met een stijging van 4,62 procent één van de grootste stijgers.

Net zoals in ons land kregen de buitenlandse banken rake klappen na het bericht van de ECB. In Frankrijk verloor BNP Paribas bijvoorbeeld 2,34 procent. Crédit Agricole nam er een duik van 1,83 procent.

In Nederland moest ABN Amro 1,35 procent prijsgeven.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20