Belgische techtrots Collibra bouwt superdatabank voor corona-onderzoek

Het Belgische data-intelligentiebedrijf Collibra lanceert een gratis online catalogus met datasets over covid-19 om epidemiologen, gezondheidsonderzoekers en bedrijfsanalisten wereldwijd snel van informatie te voorzien.

De catalogus kan gebruikt worden om de verspreiding van het coronavirus te traceren en in kaart te brengen welke medische voorraden naar welke ziekenhuizen moeten. Maar ook om inzicht te krijgen in hoe de coronacrisis de aankoopgewoonten van consumenten wijzigt.

De datastroom komt onder meer van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), de universiteit van Oxford, en Johns Hopkins, de Amerikaanse universiteit die leidinggevend is de rapportering van coronabesmettingen en -overlijdens.

‘Unicorn’

De superdatabank zet het van oorsprong Brusselse groeibedrijf van CEO Felix Van de Maele nog meer op de kaart als platform om complexe datastromen te standaardiseren en te kanaliseren. De spin-off van de VUB is met een waardering van 2,3 miljard dollar een van de weinige Belgische ‘unicorns’ (eenhoorns), jonge techbedrijven waarvan de waarde hoger dan 1 miljard dollar ingeschat wordt.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20