Belgische banken snoeien in managementlagen

Degroof Petercam is de jongste Belgische bank in de rij die aankondigt voor een ‘horizontalere’ organisatiestructuur te kiezen.

Nadat eerder zijn grotere sectorgenoten KBC en ING België aankondigden om het aantal managementlagen in te perken, volgt de vermogensbank Degroof Petercam dat voorbeeld.

De bank zegt ‘een vlakkere en efficiëntere organisatie’ te willen worden. De teams verantwoordelijk voor IT en Operations zullen voortaan rechtstreeks rapporteren aan Colmant. ‘Andere verantwoordelijkheden worden gehergroepeerd binnen de organisatie, waarbij de transversale samenwerking zoveel mogelijk versterkt wordt’, zegt de bank.

‘We optimaliseren onze structuur door onze communicatie- en rapporteringslijnen te verkorten en door de horizontale samenwerking tussen teams te versterken’, zegt CEO Bruno Colmant in een mededeling.

Net als bij KBC leidt de herschikking tot het vertrek van enkele grote namen. Twee toppers verlaten de bank. Het gaat om operationeel directeur Pascal Nyckees en Xavier De Pauw, Head of Strategic Innovation.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20