Belgisch voetbal te zien op Proximus na deal met Eleven

Alle voetbalwedstrijden van onder meer de Jupiler Pro League zullen de komende vijf seizoenen live te zien zijn op het tv-portaal van Proximus. Het telecombedrijf heeft daarover een akkoord gesloten met Eleven Sports, de rechtenhouder van het Belgische voetbal. Die sloot eerder al een deal met Orange, de onderhandelingen met Telenet en Voo lopen nog.

Dankzij het akkoord mag Proximus de Pro League-kanalen van Eleven Sports uitzenden via zijn tv-platform Pickx. Via die kanalen zullen niet alleen de duels van de Jupiler Pro League te zien zijn, maar ook de wedstrijden van 1B, de Women’s Super League, de Supercup en de Proximus eProleague.

Het telecombedrijf voegt nog toe dat de drie al bestaande Eleven Sports-zenders met internationale competities ook in het aanbod blijven. En dat het de UEFA Champions League integraal uitzendt.

Eleven Sports ondertekende eind juni een tv-rechtendeal met de Pro League. Het betaalt de komende vijf seizoenen elk jaar ruim 100 miljoen euro voor de exclusieve rechten. Het bedrijf zendt zelf uit via zijn app en website, maar sluit ook deals met andere geïnteresseerden. Twee weken gelden werd een akkoord aangekondigd met Orange, en nu dus met Proximus.

Een andere, verrassende deal kwam er vorige week met KBC. De bank kocht onder meer de exclusieve rechten om de komende vijf seizoenen via haar app mobiele clips aan te bieden van de Jupiler Pro League, nog tijdens de wedstrijden.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20