Belgisch databedrijf Collibra verdubbelt waarde tot ruim 5 miljard dollar

Het Belgisch-Amerikaanse Collibra, dat gespecialiseerd is in Big Data, haalt 250 miljoen dollar op in een financieringsronde waarbij de Belgische holding Sofina van de familie Boël een van de trekkers is. De spin-off van de VUB wordt door de investeerders op 5,25 miljard dollar gewaardeerd.

Collibra kondigt aan dat het 250 miljoen dollar vers kapitaal opgehaald heeft bij een reeks bestaande en nieuwe investeerders. De grootste bedragen komen van de durfkapitalist Sequoia en Sofina, de holding van de zakenfamilie Boël.

Bij de vorige financieringsronde, in april 2020, werd het databedrijf op 2,35 miljard dollar gewaardeerd. Dat betekent dat Collibra op anderhalf jaar tijd ruim in waarde verdubbeld is.

De spin-off van de VUB is een van de weinige Belgische ‘unicorns’ (eenhoorns), jonge techbedrijven waarvan de waarde hoger dan 1 miljard dollar ingeschat wordt. Al is het hart van het bedrijf, net als stichter Felix Van de Maele zelf, intussen al enige tijd verhuisd naar New York.

Cloud

Collibra helpt ruim 500 wereldwijde ondernemingen, waaronder zeven van de tien grootste farmaceutische bedrijven en zeven van de tien grootste Amerikaanse banken, bij het beheer van hun datastromen.

“We zien een overweldigende vraag naar ons platform en de interesse van de investeerders valideert onze aanpak om onze klanten te helpen waarde te halen uit hun eigen data,” zegt Van de Maele in een persbericht. “Wij zijn het enige bedrijf in de sector dat één volledig geïntegreerd cloud-native platform aanbiedt om klanten in staat te stellen hun digitale transformatietraject te versnellen.”

“Collibra is een van de meest succesvolle techbedrijven die in België zijn opgericht. Het succes van het bedrijf getuigt van de kracht van het Belgische tech-ecosysteem en we zijn blij dat we ons langetermijnpartnership kunnen voortzetten,” zegt Harold Boël, de CEO van Sofina.

(mah)

Meer
door businessam.be
Mijn Volglijst

Galapagos verhoogt kapitaal door uitoefening inschrijvingsrechten

03/12/2021 21:11

(ABM FN-Dow Jones) Galapagos heeft vrijdag een kapitaalverhoging aangekondigd als gevolg van de uitoefening van inschrijvingsrechten. 

Er werden 22.600 nieuwe aandelen uitgegeven, hetgeen leidde tot een kapitaalverhoging van 578.700 euro. Één lid van de directieraad heeft 5.000 inschrijvingsrechten uitgeoefend. 

Het maatschappelijk kapitaal van Galapagos bedraagt daarmee nu circa 354,6 miljoen euro. 

Door: ABM Financial News.info@abmfn.nlRedactie: +31(0)20 26 28 999

Lees meer...
Markten
Lees meer...
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20