België krijgt 7,8 miljard euro van Europa

De Europese Commissie heeft toestemming gegeven voor een lening van 7,8 miljard aan België. De lening moet ons land ademruimte geven om de systemen van tijdelijke werkloosheid te bekostigen.

De lening komt er in het kader van het Europese SURE-programma, waarmee maximaal 100 miljard euro verdeeld wordt over de Europese lidstaten om de systemen van tijdelijke werkloosheid te betalen, ‘in het bijzonder voor zelfstandigen’ volgens een persbericht van de Europese Commissie.

België krijgt het derde hoogste bedrag. Italië, dat in het begin van de pandemie met een ongelooflijke uitbraak van Covid-19 te maken kreeg, ziet zich verzekerd van 27,4 miljard. Polen krijgt 11,2 miljard.

Portugal en Hongarije

De totale som van leningen bedraagt nu 81,4 miljard dollar. Het overige geld gaat vermoedelijk naar Portugal en Hongarije, van wie de aanvraag nog wordt behandeld.

Het bedrag van 7,8 miljard komt overeen met wat België had gevraagd. Minister van Financiën Alexander De Croo (Open Vld) had eerder al aangedrongen op 7,77 miljard euro.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20