Belg stort gemiddeld 818 euro in een pensioenspaarverzekering

Uit gegevens van de verzekeringskoepel Assuralia blijkt dat de Belg vorig jaar gemiddeld 818 euro heeft gestort in een pensioenspaarverzekering.

Waarom is dit belangrijk?

Je kan in ons land op een fiscaal voordelige manier aan pensioensparen doen met de hulp van een verzekeraar of bank. Als je aanklopt bij een bank krijg je de keuze uit verschillende pensioenspaarfondsen. De verzekeraars brengen dan weer pensioenspaarverzekeringen aan de man. Als je financiële instelling zowel een bank als verzekeraar is, krijg je doorgaans de keuze uit al die producten.

In het nieuws: Zo'n 1,3 miljoen landgenoten spaart voor later via een pensioenspaarverzekering. Dat blijkt uit cijfers van Assuralia (2021).

  • De tak21-verzekering blijft de populairste optie voor wie spaart via een pensioenspaarverzekering. Maar liefst 89 procent van de premies waren bestemd voor een tak21-verzekering. Zo'n verzekering biedt kapitaalgarantie en het spaarkapitaal wordt tot 100.000 euro per persoon en per financiële instelling beschermd.
  • Het is ook mogelijk een pensioen
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer