Belg gaf een dikke 400 euro uit aan nieuwe smartphone

De gemiddelde aankoopprijs van een smartphone in België bedroeg 404 euro vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers van marktonderzoeksbureau Gfk die zijn bekendgemaakt op de technologiebeurs CES in Las Vegas.

Vorig jaar zijn in ons land 1,8 miljoen smartphones verkocht. Samsung was goed voor zowat 49 procent van de verkochte toestellen. De Zuid-Koreaanse technologiereus kon ook op de Belgische markt profiteren van de problemen die Huawei ondervindt.

Het Chinese bedrijf wordt door de VS verdacht van spionage, met Amerikaanse sancties en een beperkte toegang tot Google-apps tot gevolg. President Donald Trump heeft Amerikaanse bedrijven verboden om apparatuur aan Huawei te verkopen, waardoor ze geen toegang meer hadden tot het Android-besturingssysteem van Google.

Nog volgens de Gfk-cijfers bedroeg de gemiddelde aankoopprijs van een nieuw toestel in ons land 404 euro, een stuk hoger dan de voorbije jaren. In 2017 lag dat gemiddelde nog op 360 euro. De duurdere iPhones drukten het gemiddelde naar omhoog.

Lees ook:

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20