Belg Chris Umé wordt vierde in ‘America’s Got Talent’ met spectaculaire deepfake-act: doorbraak voor zijn bedrijf Metaphysic?

Een van de acts in de finale van America’s Got Talent was gedeeltelijk Belgisch. Limburger Chris Umé en zijn Australische zakenpartner Tom Graham overtuigden de jury en de kijkers met hun spectaculaire deepfake-acts en werden uiteindelijk vierde in de grote finale.

In juni deden de twee zaakvoerders van Metaphysic auditie voor America’s Got Talent. En dat liet een diepe indruk na, want zowel de jury als het publiek was volledig overdonderd door hun deepfake-acts. Het bracht het duo uiteindelijk zelfs naar de finale, die gisteren plaatsvond.

Deepfake

Tijdens hun auditie kwamen Umé en Graham het podium op om meer uitleg te geven over hun act, maar nadien verdwenen ze weer. Het enige wat de jury op dat moment kon zien was een gigantische staande camera. Daar ging een zanger achterstaan, waarna het beeld op het grote scherm werd geprojecteerd.

Maar daarop was niet het gezicht van de zanger te zien, maar wel dat van jurylid Simon Cowell. Door het gebruik van deepfaketechnieken leek het alsof Cowell het lied zong, en daar was vooral hijzelf enorme fan van.

Het duo stootte door naar de halve finales, waar alles opnieuw leek te beginnen. Ook deze keer begon het met een zingende Simon Cowell, maar nadien werd hij bijgestaan door een deepfake Terry Crews en Howie Mandel. Samen zongen ze een overtuigende versie van Nessun Dorma, waarna Metaphysic doorging naar de grote finale.

Elvis

En die grote finale was gisteren. Daarin gingen Umé en Graham nog een stapje verder. Hoewel Simon Cowell de blijvende gimmick bleef, haalden ze groot uit met een deepfake-versie van Elvis Presley. Die zong twee songs, Hound Dog en (You’re the) Devil in Disguise. Bij die laatste kreeg hij de hulp van twee achtergrondzangeressen in de vorm van juryleden Heidi Klum en Sofia Vergara.

Uiteindelijk was die act goed voor een vierde plaats. Maar toch won Metaphysic de harten van de kijkers én de jury en zal het hoogstwaarschijnlijk een show in Las Vegas aangeboden krijgen.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20