Belfius lanceert online beleggingsplatform met focus op “zinvol beleggen”

De bank in overheidshanden Belfius lanceert Re=Bel, een nieuw online beleggingsplatform dat ingepast wordt in de smartphone-app van de bank en ook toegankelijk wordt via pc-bankieren.

Beleggers krijgen via het platform toegang tot 40.000 aandelen en meer dan 300 trackers (ETF’s) op meer dan 25 aandelenmarkten. Opmerkelijk is dat Re=Bel beleggers gaat verwittigen over bedrijven “die niet overeenstemmen met het beleid dat Belfius wenst te voeren in de overgang naar een duurzamere economie”, zegt de bank in een persbericht.

ESG

Uit onderzoek door Belfius blijkt dat 79 procent van de beleggers jonger dan 50 met hun vermogen een duurzame impact willen realiseren. Dat is volgens de bank ook mogelijk, omdat er een positieve correlatie is tussen ESG en de bedrijfswinsten. ESG of Environmental, Social & Governance is de afkorting voor criteria als zuinig energieverbruik, goede werkomstandigheden of fair ondernemingsbestuur.

Ongeveer 60 procent van de beleggers heeft sinds de coronapandemie een verhoogde interesse in duurzaam beleggen gekregen, zegt Belfius.

Schone energie en gendergelijkheid

Het platform gaat selectiemogelijkheden aanbieden voor “inspirerende thema’s over bedrijven die maatschappelijk het verschil maken”. Het gaat onder meer gezondheid, hernieuwbare energie, vergrijzing en gendergelijkheid. Het beurshuis Kepler Cheuvreux, eerder al partner van Belfius in beleggingszaken, is ook voor dit project een strategische partner.

Over de tarieven worden nog geen details bekendgemaakt, maar Belfius verzekert dat de dienst “heel competitief” zal zijn. “Geen instapdrempels, geen bewaarloon, transacties tegen een voordelig tarief en… beleggen in Belgische bedrijven is extra voordelig”, belooft de bank.

Lees ook: ESG weegt almaar zwaarder door bij beleggen en bankieren: waar staat de afkorting voor?

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20