Belfius lanceert Beats, zichtrekeningen met telecompacks van Proximus

De staatsbank Belfius heeft haar aanbod aan zichtrekeningen grondig opgefrist. Opvallendste wijzigingen: het gaat voortaan om aanpasbare maandabonnementen à la Netflix of Spotify én de rekeninghouders kunnen aan voordeeltarieven inschrijven op telecompakketten van Proximus. Dat laatste past in de bredere samenwerking tussen beide bedrijven.

Waarom is dit belangrijk?

De grootbanken bieden een almaar uiteenlopender waaier aan diensten aan, in de hoop dat de consument voor hun ecosysteem kiest. De alliantie tussen Belfius en Proximus past in die logica, met het Belgische karakter van beide bedrijven als bijkomend element.

Belfius testte de voorbije maanden het gecombineerde aanbod uit en gaat nu over tot de nationale uitrol. Het gaat om het tweede luik van zijn alliantie met Proximus. Vorige week lanceerden ze hun gezamenlijke app Banx. Belfius is een van de vier grootbanken in België, naast BNP Paribas Fortis, KBC en ING.

Volgens Belfius gaat het om “moduleerbare maandabonnementen die voor het eerst de mogelijkheid bieden om een bank- en verzekeringsaanbod én telecomaanbod te combineren.” Er zijn drie bancaire pakketten en drie telecompakketten. Alle producten krijgen de naam Beats, overigens zonder dat er een verband is met de gelijknamige koptelefoons.

Zichtrekeningen

 • Beats Pulse (voorheen Belfius Pulse): gratis pakket voor basisbankbehoeften
 • Beats New (voorheen Belfius Comfort Red): pakket voor 5,5 euro per maand, met een betaalreke-
  ning met 1 betaalkaart en 2 kredietkaarten en twee aankoopverzekeringen
 • Beats Star (voorheen Belfius Comfort): een full-serviceoplossing voor 7,5 euro per maand

Telecompacks

 • Beats Mobilus M: 10 GB, en een onbeperkt aantal oproepen en sms’jes
 • Beats Flex S: onbeperkt wifi en TV
 • Beats Flex: all-inpakket met internet, TV, abonnement voor gsm en vaste lijn

De Belfius-rekeninghouders kunnen hun telecompack online aanvragen, waarna ze een gecombineerd aanbod krijgen. Wie alleen het telecompack wil, wordt door de bank doorgestuurd naar de webshop van Proximus.

Goede doelen

De klant kan ook mee bepalen in welke mate Belfius een bepaald goed doel ondersteunt. De bank belooft jaarlijks meer dan 2 miljoen euro te storten aan de projecten. Ook in dit domein zijn er drie keuzes:

 • Beats for Health: Antikankerfonds
 • Beats for Planet: luchtkwaliteitsmeter Airscan
 • Beats for People: Rode Neuzendag of Viva for Life

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20