Markten:
Markten inladen...

MAANDAG 30 MRT

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

Belfius: ‘Chinese aandelen weer koopwaardig’

Logo Business AM
Markten

26/03/2020 | Emmanuel Vanbrussel | 2 min leestijd

Een lunchpauze in de autofabriek van Dongfeng Honda in de Chinese stad Wuhan, op 23 maart - EPA

Volgens de beleggingsstrategen van Belfius is de tijd rijp om weer de aankoop van Chinese aandelen te overwegen.

De beleggingsexperten van Belfius namen deze week namen de beslissing om Chinese aandelen ‘een stuk naar voren te schuiven’.

‘Ze noteren goedkoop en het openbaar leven herstelt er langzaam’, schrijft hoofdstrateeg Jan Vergote in een klantennota. ‘Het land is minder dollargevoelig en het herstel doet zich in de eeste plaats voor bij de vele binnenlandse bedrijven. Ondanks de coronacrisis en de massale lockdown hield de beurs er vrij goed stand. We kopen dus opnieuw Chinese aandelen, gespreid en met het besef dat we nog altijd in volatiele tijden leven. Een terugval blijft mogelijk. In die situatie brengt gespreid aankopen soelaas.’

De inwoners van de Chinese stad Wuhan, waar in december het nieuwe coronavirus voor het eerst en in alle hevigheid uitbrak, hernemen stilaan hun normale leven. Ze mogen opnieuw aan het werk. Ook het openbaar vervoer is weer toegankelijk, na twee maanden op slot te zijn geweest.

Buiten China

Voor een koopjesjacht buiten China vindt Belfius het nog te vroeg. ‘Bedrijven die minder onder productieonderbrekingen lijden, gaan wellicht sneller herstellen. En dan komen we op het terrein van de kleine beursgenoteerde bedrijven. Maar vandaag vinden we het toch nog wat te vroeg om daarin al posities op te bouwen’, zegt Vergote.

Source: BusinessAM


Gelijkaardige artikels


Logo BusinessAM

Business AM | Zo gezegd

Watermark

Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.

Elon Musk
Logo Business AM

Business AM | Stocks

Logo Business AM

Business AM | Zo gezegd

Quote van de dag Elon Musk

Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.

Elon Musk
zo gezegd michel barnier

Er zijn veel ernstige verschillen tussen het VK en de EU over de toekomstige handelsrelatie. Een akkoord is mogelijk… al is het moeilijk.

Michel Barnier, hoofdonderhandelaar brexit voor de EU
Quote van de dag corona

We moeten rationeel blijven. Maar de kans om het virus in te dammen wordt kleiner. We bereiden ons ook voor op een pandemie.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directeur-generaal van de WHO
Goed gezegd Sanna Ma

De American Dream kan je best in de Scandinavische landen realiseren.

Sanna Marin, premier van Finland
zo gezegd Hillary Clinton

Niemand vindt Bernie Sanders leuk. Niemand wil met hem werken, en hij krijgt niets gedaan.

Hillary Clinton