Belfius: ‘Chinese aandelen weer koopwaardig’

Volgens de beleggingsstrategen van Belfius is de tijd rijp om weer de aankoop van Chinese aandelen te overwegen.

De beleggingsexperten van Belfius namen deze week namen de beslissing om Chinese aandelen ‘een stuk naar voren te schuiven’.

‘Ze noteren goedkoop en het openbaar leven herstelt er langzaam’, schrijft hoofdstrateeg Jan Vergote in een klantennota. ‘Het land is minder dollargevoelig en het herstel doet zich in de eeste plaats voor bij de vele binnenlandse bedrijven. Ondanks de coronacrisis en de massale lockdown hield de beurs er vrij goed stand. We kopen dus opnieuw Chinese aandelen, gespreid en met het besef dat we nog altijd in volatiele tijden leven. Een terugval blijft mogelijk. In die situatie brengt gespreid aankopen soelaas.’

De inwoners van de Chinese stad Wuhan, waar in december het nieuwe coronavirus voor het eerst en in alle hevigheid uitbrak, hernemen stilaan hun normale leven. Ze mogen opnieuw aan het werk. Ook het openbaar vervoer is weer toegankelijk, na twee maanden op slot te zijn geweest.

Buiten China

Voor een koopjesjacht buiten China vindt Belfius het nog te vroeg. ‘Bedrijven die minder onder productieonderbrekingen lijden, gaan wellicht sneller herstellen. En dan komen we op het terrein van de kleine beursgenoteerde bedrijven. Maar vandaag vinden we het toch nog wat te vroeg om daarin al posities op te bouwen’, zegt Vergote.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20