Beleggers vrezen opflakkeringen van coronavirus

De Europese beurzen starten de week met winst. Beleggers hebben een schrik voor de tweede golf van de coronacrisis te pakken.

In Brussel doet Care Property Invest er bijna 2 procent bij. Het zorgvastgoedbedrijf heeft een deal gesloten om een woonzorgcentrum te bouwen in het Spaanse Mostoles. Het gaat om een project met 148 kamers, goed voor 12 miljoen euro. Care Property verwacht de werken op te starten tegen het tweede kwartaal van 2021 en halverwege 2023 af te ronden.

Voorts is er veel nieuws vanuit Duitsland. Fintechbedrijf Wirecard keldert met 40 procent, na de mededeling dat de onvindbare 1,9 miljard euro eigenlijk gewoon niet bestaat. Vorige week stapte CEO Markus Braun nog op, nadat boekencontroleur EY bekendmaakte geen materiële bewijzen gevonden te hebben voor het bedrag van 1,9 miljard euro.

Lufthansa

Luchtvaartmaatschappij Lufthansa verliest 5 procent. Zondag raakte bekend dat topman Carsten Spohr vreest dat het reddingsplan van 9 miljard euro het risico loopt om weggestemd te worden door de aandeelhouders. Hij uitte die bezorgdheid in een open brief aan werknemers, die het Amerikaanse persagentschap Bloomberg kon inkijken.

Tot slot gaat ook autobouwer Daimler lichtjes lager. Het Duitse tijdschrift Automobilwoche schrijft over plannen waarbij de Mercedes-Benz-producent tegen 2025 ruim 10.000 jobs schrapt. Het zou vooral om banen in onderzoek en ontwikkeling gaan. In november vorig jaar maakte het bedrijf bekend dat er 10.000 banen zouden verdwijnen tegen 2022.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20