Beleggers terug naar af: Wall Street speelt jaarwinst kwijt

Het beursjaar 2021 is voorlopig geen hoogvlieger. De Amerikaanse beursgraadmeters zijn weer teruggekeerd naar hun niveaus van het jaarbegin.

De Amerikaanse aandelenbeurzen hebben donderdag stevige verliezen geleden. Techaandelen kregen opnieuw klappen en technologiebeurs Nasdaq daalde daardoor tot onder het niveau waarmee de graadmeter begon aan 2021.

De Nasdaq verloor uiteindelijk 2,1 procent tot 12.723,47 punten. Halverwege februari stond de techindex nog boven de 14.000 punten. Ook de andere grote beursindices van Wall Street kregen een tik.

Overschakelen

Beleggers zijn aan het overschakelen naar aandelen die de komende tijd kunnen profiteren van het economische herstel na de coronacrisis. Ze verkopen hun techaandelen. Die stegen de voorbije maanden juist hard, maar investeerders vrezen dat ze nu te duur zijn geworden en er geen ruimte is voor verdere koerswinsten.

Behalve die omschakeling zorgde ook een speech van Federal Reserve-voorzitter Jerome Powell voor onrust. De Amerikaanse centrale bankier zei dat door stimuleringsmaatregelen de inflatie tijdelijk zal stijgen, maar dat dit geen reden voor de Amerikaanse koepel van centrale banken is om meteen de rente te verhogen.

Lees ook: Hoe starten met beleggen in volatiele tijden

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20