“Beleggen in Afrika gaat gepaard met zowel financiële als sociale rendementen”

Meer en meer particuliere en institutionele beleggers hebben aandacht voor de impact die hun investeringen hebben op onder meer het klimaat en de samenleving. Dat is ook de fonds- en vermogensbeheerders niet ontgaan. Zij ontwikkelen producten die tegemoet komen aan die wensen. Goodwell is daar één van. “Impact investing gaat veel verder dan ESG-fondsen. Ons primair doel is om een steentje bij te dragen aan de verdere ontwikkeling in een regio’, zegt Nico Blaauw, partner Investor Relations bij Goodwell. Het impactinvesteringsfirma spitst zich toe op Afrika.

Waarom is dit belangrijk?

ESG is intussen een bekend begrip geworden in de beleggerswereld. Als belegger krijg je in principe de garantie dat je kapitaal op een duurzame manier belegd wordt. Impact investing gaat nog een stapje. In dat geval investeert een beleggingsfirma kapitaal in bedrijven die rechtstreeks een positieve impact hebben op het milieu en/of de samenleving. Goodwell is daar een voorbeeld van.

"Goodwell is twintig jaar geleden opgericht omdat we een positieve impact wouden hebben op de wereld", steekt Blaauw van wal tijdens een interview met onze site. "Maar het was niet de bedoeling om donaties te doen. Dat zijn eenmalige schenkingen waarvan de impact doorgaans beperkt blijft. Met onze investeringen ondersteunen wij op een duurzame wijze bedrijven die de samenleving vooruit willen helpen."

Begonnen in India

Het investeringsbedrijf begon met investeringen in India, maar spit

Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Word abonnee en krijg onmiddellijk onbeperkte toegang tot alle artikels. Nu vanaf € 1,99/maand.

Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20