De 7 belangrijkste pieken van Dogecoin uitgelegd

De meme die een cryptomunt werd. De Dogecoin werd in 2013 ontwikkeld om de wilde speculatie van cryptomunten in het belachelijke te trekken. Nu, acht jaar later, heeft de munt al enkele prijspieken achter de rug. Hoe die pieken zich ontwikkelden en wat hun impact was, heeft Business AM in een visueel overzicht voor u samengevat.

Waarom is dit belangrijk?

Dogecoin is al een paar keer het middelpunt van de belangstelling geweest binnen de cryptowereld. Als belegger van cryptomunten is het verstandig om steeds research te doen voor u belegt. Zeker in het geval van de extreem volatiele Dogecoin is dit raadzaam.

1. “Who let de doge out”

De waarde van de Dogecoin hangt nauw samen met de tweets en memes van Tesla-baas Elon Musk. Op 7 februari tweette Musk “who let the doge out” en een gekke video over de Dogecoin. Vervolgens ging de koers de hoogte in.

2. Dogecoin op de maan

Op 1 april twitterde Musk, die ook CEO is van SpaceX, dat hij Dogecoin op de maan zal zetten. “To the moon” is in de cryptowereld jargon waarmee je bedoelt dat je hoopt dat de koers van een munt enorm hard zal stijgen.

En dat deed het. Er werd toen een stijging van 3.677 procent genoteerd. Natuurlijk lag de hele ophitsing van meme-aandeel GameStop hier ook aan de basis. Al had de koersstijging zonder Musk waarschijnlijk en pak lager gelegen.

3. Dogeday

Ook Musk zelf begon te merken hoeveel invloed hij had op de waarde van Dogecoin. Hij bleef tweets plaatsen en memes posten, wat natuurlijk een onvermijdelijk effect op de koers had.

Op 15 april tweette hij een afbeelding waarop een hond blafte naar de maand. De koers steeg tot een recordhoogte van 38 dollarcent. Fans wilden vervolgens 20 april officieel tot ‘Dogeday’ benoemen.

4. Record: Dogecoin vierde grootste crypto

Dogecoin raast nog 15 procent hoger en noteert inmiddels boven de 70 dollarcent. Dat stuwt de marktkapitalisatie van de munt nu tot meer dan 86 miljard dollar. Vlak daarna noemt Musk Dogecoin een zwendel op het Amerikaanse programma ‘Saturday Night Live’. De waarde zakt weer tot 45 dollarcent.

5. Tesla stopt met Bitcoin

De Dogecoin lijkt weer even te pieken wanneer Musk aankondigt dat Tesla geen betalingen met de digitale munt Bitcoin meer aanvaardt. Hij zou die beslissing gemaakt hebben met oog op het milieu. Het mijnen van Bitcoin verbruikt te veel energie volgens de CEO.

6. Musk deelt een meme

Elon Musk laat zich op 2 juni opnieuw positief uit over Dogecoin. Hij deelt een meme en vrijwel meteen stijgt Dogecoin weer in waarde.

7. Nu: Musk innoveert Dogecoin

De koers daalt ondertussen al een tijdje. Toch schoot de cryptomunt weer even de hoogte in op woensdag 23 juni. Toen kwam Musk af met het voorstel om Dogecoin verder te ontwikkelen.

Een gevolg van die upgrade zou een lagere transactiekost zijn. Die zou dan van 1 DOGE verlaagd worden naar 0,1 DOGE. Dat moet van de digitale munt een geloofwaardiger betaalmiddel maken.

Wat nu?

Of Dogecoin nu zal blijven stijgen, is nog maar de vraag. Volgens het algoritme van de voorspellingsdienst Wallet Investor, zal de munt begin juli 0,30 dollar bereiken. Tegen het einde van volgend jaar, zou de munt zelfs 0,57 dollar waard zijn. Tenslotte voorspelt het algoritme dat Dogecoin een waarde van 0,76 dollar zal hebben tegen het einde van 2023. 

Diegenen die dachten dat de cryptomunt tegen dan 1 dollar waard zou zijn, moeten volgens het algoritme nog even wachten. Tot 20 april 2025 zelfs.

(jvdh)

Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.