Bel20 wipt net in het groen met Ageas op kop

De Europese beurzen sluiten net in de plus en de Bel20 volgt netjes in dat rijtje.

De Bel20 was goed uit de startblokken geschoten, maar tegen de bel is daar eerder weinig van te merken. Dat geldt trouwens voor de hele Europese beurshandel. Een rondje Chinese strafstudie voor enkele Amerikaanse politici, waaronder Marco Rubio, kan tellen als waarschuwing.

In het groen

Op de Belgische beurs is vooral Ageas koning, met een stijging van 3,84 procent. De verzekeraar legde resultaten neer die beter waren dan verwacht. Het aandeel is nu 36,75 euro waard. Ook Bpost sluit goed af met bijna 3 procent erbij.

Los van de sterindex was het vooral mooi weer bij Keyware Tech. De fintecher die onder andere ook betaalterminals verhuurt, doet er bijna vijf procent bij. Verder doet ook Nyrstar het erg goed, de metaalverwerkers tekenen een winst van meer dan 3 procent op.

En in het rood …

Aan de rode kant van de tabel dan, is het in Europa enkel slecht nieuws op het Damrak. Op onze eigenste Bel20 is het vooral treurnis in de farma. Galapagos eindigt 4 procent lager. Acacia Pharma doet het met 6 procent minder. En MDxHealth tekent een verlies van drie procent op. De andere grote verliezer is dan weer de Antwerpse multinational Agfa-Gevaert, dat 4 procent lager noteert.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20