Bel20 trapt augustus vlak af, maar het Varian-effect is voelbaar

Een rustige start vandaag op de Europese beurzen, al heeft het miljardenbod op kankerspecialist Varian wel zijn effect.

Vlak na de bel duikt de Bel20 net in het rood, maar er zijn heel grote bewegingen. Met uitzondering van IBA. Het aandeel van de kankerspecialist koerst vlotjes 5 procent hoger nu dit weekend bekendraakte dat zijn bekendste rivaal Varian een bod heeft gekregen van Siemens Healthineers. De kankerspecialisten en medische hardwaremakers zouden gaan samenwerken, in ruil voor 16,4 miljard dollar.

Rustige beurs

Verder aan de goede kant van de tabel: materiaaltechnologiegroep Umicore is primus van de klas en koerst 1,5 procent hoger. Het aandeel is net meer dan 40 euro per stuk waard.

Ook punten voor investeringsmaatschappij GBL die 1,3 procent hoger noteert. Daarnaast wipt ook de Mechelse farmareus Galapagos voorbij de 1 procent groei. Het aandeel doet er 1,3 procent bij.

Aan de rode kant moet Telenet nog wat recupereren van tegenvallende kwartaalresultaten. Het aandeel daalt 1,3 procent. Daarnaast doet ook farmareus UCB er een procent af.

Europa

Op de Europese beurzen dan trapt vooral PostNL augustus met veel enthousiasme af. De Nederlanders schieten omhoog op de Damrak, met 7 procent winst door een gigantische omzetverhoging.

Verder laat het Varian-effect zich ook daar voelen. Het aandeel van Siemens Healthineers zakt met 5 procent. Elekta, dat in Zweden concurrentie vormt voor Varian, maakt dan weer een indrukwekkende sprong van 12 procent.

Het Britse bankenimperium HSBC doet het bijzonder slecht: het aandeel noteert 5 procent lager na oplopende kredietverliezen.

Tenslotte doet ook Heineken het minder goed: het aandeel zakt ruim 2 procent na tegenvallende resultaten in het coronakwartaal.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20