Bel20 sluit stevig in het rood

De Brusselse sterindex Bel20 is de slechtste leerling van de Europese klas met een verlies van 1,3 procent. De rest van Europa verliest minder dan 1 procent.

De primus van de dag in België was de supermarktketen Colruyt, die volgende week haar jaarcijfers bekendmaakt. Analisten gaan ervan uit dat de hamsterwoede van de afgelopen maanden positief zal uitdraaien voor Colruyt en Bank Degroof Petercam trekt daarom zijn koersdoel op. Het aandeel gaat de dag uit met een winst van 2,6 procent.

Onderaan bengelt het telecombedrijf Telenet met 3,2 procent verlies.

Hooikoorts

Ook het biotechbedrijf Asit Biotech, dat dinsdag de hele dag geschorst was, gaat stevig onderuit. Het aandeel verliest 4,1 procent. Dinsdagavond laat meldde het Luikse bedrijf dat het van de rechtbank nog vier maanden de tijd krijgt om een reddingsplan uit te werken en zo een faillissement af te wenden. De problemen begonnen in november vorig jaar, toen bleek dat zijn voornaamste middel tegen hooikoorts veel slechter werkte dan gedacht.

Het aandeel van de vastgoedgroep Cofinimmo was woensdag dan weer geschorst. Nabeurs liet het bedrijf weten dat het zes Belgische zorgsites overneemt en 825.000 nieuwe aandelen uitgeeft.

E-commerce

In Amsterdam valt Just Eat Takeaway op. De maaltijdkoerier daalt 13,3 procent nadat hij bevestigde dat er gesprekken lopen om zijn Amerikaanse concurrent Grubhub over te nemen. Beleggers lijken niet zo te spreken over de beslissing.

Aan de andere kant van de tabel is er dan weer goed nieuws voor Adyen. De Nederlandse betaalverwerker doet er 3,7 procent bij.

In Madrid kon Zara-eigenaar Inditex zijn verlies van ’s ochtends goedmaken. Het begon de dag 3,4 procent in het rood na het eerste kwartaalverlies ooit, maar sloot af op een winst van 1,9 procent.

Toerisme

En opnieuw gaan de toerisme-aandelen lager. De vliegtuigmaatschappij Lufthansa verliest 5,7 procent in Frankfurt, de cruiserederij Carnival doet er 9,8 procent af in Londen.

De brede Eurostoxx50, die de 50 grootste Europese aandelen bevat, eindigt 0,8 procent lager.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20